понеделник, 31 януари 2011 г.

В арабския език думата “магия” (сихр) означава - изменение на истинската същност на нещата

В името на Аллах Всемилостивия Милосърдния!

МАГИЯТА
(СИХР)

Наистина, възхвалата принадлежи на Аллах! Ние възхваляваме Аллах и търсим помощ и опрощение от Него. Прибягваме към защитата на Аллах от злините в душите ни и прегрешенията в делата ни. Когото Аллах напъти в правия път, никой не може да го отклони, и когото Аллах отклони от правия път, никой не може да го насочи във верния път. Свидетелствам, че няма друг бог, освен Аллах! Един е Той и няма съдружници! Свидетелствам също така, че Мухаммед е Негов раб и пратеник!

Определение на думата магия:

В арабския език думата “магия” (сихр) означава - изменение на истинската същност на нещата, за което е казал имам ал-Азхари.
Магията представлява четене на заклинания, връзване на възли и прочее подобни неща, които влияят върху душите и телата на хората, предизвиквайки болест и смърт, раздяла на мъж и жена и т.н.
Чародеят (сахир) е този, който се обръща към шейтаните измежду джиновете посредством проява на неверие и мерзки постъпки, които са им угодни. Целта на всичко това е да му помогнат в магията. Магът също така заявява, че знае съкровеното; води чрез магия и заклинания до смърт; разделя влюбените; възбужда симпатии или антипатии; и изменя умонастроенията на хората. Виж “Каулю ал-муфид” 98 стр.
Хафиз аз-Захаби в своята известна книга за големите грехове е написал: “ Ние сме свидетели и наблюдаваме, че много от създанията от заблуда и
невежество се занимават с магии, и мислят, че това деяние е само харам –
забранено, а не чувстват, че то е неверие!” Виж “ал-Кабаир” стр. 9 (в българският превод).

Info

Няма коментари:

Публикуване на коментар